Retur, byte och reklamation

 • Hur gör jag ett byte?
  Du kan göra ett byte på två olika sätt;

  1. Lägg en helt ny order på den artikel/storlek du önskar. Samtidigt använder returfraktsedeln som följde med den första sändningen och markerar det som en retur på blanketten som också följde med. Lämna in till ditt närmaste PostNord ombud. Vi kommer återbetala beloppet för varan så snart den kommit till oss. Detta är det snabbaste sättet för dig att få önskad vara.

  2. Du använder returfraktsedeln som följde med sändningen. Markera att du vill göra ett byte och skriv vilken storlek du önskar dig. Vi skickar dig då önskad storlek. Skulle storleken vara slut kommer vi att kontakta dig.

  Att skicka tillbaks med returfraktsedeln kostar 59:-

  Varan måste vara hel och ren, du får givtevis gärna ha provat den, men inte använt den.
 • Jag vill inte behålla varan, hur gör jag en retur?
  Du använder returfraktsedeln som följde med sändningen. Fyller i blanketten som följde med, markerar att det är en retur och skickar tillbaks det genom att lämna in på ditt nämraste utlämningsställe (PostNord).  Så snart sändningen är hos oss kommer vi kreditera dig för varan och återbetala pengarna med samma betalmetod du använde vid köp.

  Att skicka tillbaks med returfraktsedeln kostar 59:-

  Varan måste vara hel och ren, du får givtevis gärna ha provat den, men inte använt den.
 • Varan har produktfel, hur gör jag?
  Kontakta oss enklast via mail eller telefon så löser vi givetvis det!

  info@sleepinsilk.se

  010-490 27 00

  Vi har öppet vardagar 8.00-17.00
 • Jag har fått fel vara, hur gör jag?
  Då har vi tyvärr haft lite brottom när vi packade, vi ber om ursäkt. Kontakta oss enklast via mail eller telfon så löser vi givetvis det.

  info@sleepinsilk.se

  010-490 27 00

  Vi har öppet vardagar 8.00-17.00

Leverans

 • Hur lång leveranstid har ni?
  Vi skickar ordrar i princip varje dag. Normalt skickar vi din order samma dag, eller dagen efter, som du lagt din order. Sedan är det 1-3 dagars leverans med PostNord till ditt närmaste utlämningsställe.

  Du kommer bli aviserad på mobil/mail när den finns att hämta.
 • Vilka olika leveranssätt finns?
  Vi har valt att samarbeta med PostNord eftersom de har flest antal utlämningsställen.

  Normalt går din sändning med Mypack Collect och  skickas då till ditt närmaste utlämningsställe.

  Du kan i kassan även välja dessa alternativ:

  - Hem till dörren  "My pack home" mot en extra kostnad av 149:-

  - Till brevlådan. Är det en mindre beställning kan vi skicka den som ett brev hem i brevlådan. Du lämnar då bara ett meddelande i kassan i rutan för "Kommentar till kundtjänst" så ordnar vi det

 • Jag har lagt order, men inte fått någon orderbekräftelse
  Vi skickar alltid ut en orderbekräftelse per automatik när man lägger en order. Kolla i skräpkorgen om du inte fått någon inom ett par timmar.

  Det kan också vara så att fel mailadress blivit registrerad. Kontakt oss gärna så löser vi det!

 • Vad kostar leveransen?
  Fraktkostnad på våra ordrar är 59:-

  Vill man returnera eller byta varan och använda  returfraktsedeln som följde med sändningen kostar det 59:-. Vi tar betalt med samma betalmetod som du använde vid köpet.

Beställning och betalning

 • Hur kan jag betala?
  Vi erbjuder många olika sätt att betala; 

  - Klarna faktura
  - Klarna kort
  - Klarna direktbetalning
  - Klarna delbetalning
  - MasteCard
  - Visa
  - Swish
 • Hur får jag tillbaks pengarna vid retur?
  Vi återbetalar alltid pengar med samma betalsätt som du använde vid köpet.
 • Jag har fått ett presentkort, hur löser jag in det?
  När du kommer till kassan kommer det komma upp som alternativ att lösa in presentkortet.
 • Kan jag kombinera flera rabattkoder?
  Nej, man kan aldrig kombinera flera olika rabattkoder.
 • Jag har inte fått någon orderbekräftelse
  Vi skickar alltid ut orderbekräftelse per automatik direkt vid köptillfället. Har du inte fått någon kan den ha hamnat i din skräpkorg alternativt om fel mailadress registrerats.

  Hör av dig så löser vi det!

Storleksguide

 • Vilken storlek ska jag välja?
  Ibland kan det vara svårt att välja rätt storlek.

  På alla våra artiklar försöker vi beskriva så noga som möjligt vilken storlek och passform plagget har. På respektive artikel hittar du en flik för "Storleksguide". Där finns mått och beskrivning kring plaggets storlek och passform. Gå därför till den artikel du är intresserad av och klicka på fliken "Storleksguide". Om du inte känner att informationen är tillräcklig är du alltid välkommen att kontakta oss!

  Skulle  plagget inte passa går det givetvis att skicka tillbaks.
 • Har alla plagg samma passform?
  Nej, passformen är olika för olika plagg. Klicka därför på fliken "Storleksguide" på respektive artikel för att få mer information om den specifika artikelns mått och passform.

Materialinformation

 • Vad är Momme, 10, 16 eller 19?
  Siden mäts/vägs i ett viktmått som heter Momme. 10  momme är reltivt tunt och 16 repsektive 19 momme är ett relativt kraftigt sidentyg.

  Alla våra så kallade reseplagg/artiklar är tillverkade  i 10 momme för att bli så lätta och smidiga som möjligt. 16 momme använder vi på våra mer klassiska sidenplagg och upplevs som kraftigare och glansigare.


 • Habutai, satin, stickat eller vävt?
  Habutai och Satin är två olika vävtekninker som man bland annat använder vid tillverkning av sidentyg. Habutai kan man kanske uppfatta som lite "plattare" i strukturen samtidigt som Satin kanske mer uppfattas som ett klassiskt siden tyg, kraftigt, med hög lyster.

  Vissa av våra plagg är av vävt material och vissa är av stickat. Anger vi att det är siden är det alltid 100% siden. Framförallt på vissa sovplagg använder vi stickade material som ger en något mjukare känsla.


 • Siden eller Bambu
  Vi säljer både siden- och bambuplagg. Vilket man väljer är givetvis upp till en själv efter tycke och smak. Båda  kommer från naturliga råvaror  och har många fina egenskaper, bland annat är båda materialen naturligt temperaturreglerande.

  Siden upplevs som mer exklusivt och är dyrare än bambu.
 • Fakta om Siden

  Siden är ett tyg av silke och kommer ursprungligen från Kina. Det sägs att en kinesisk kejsarinna för cirka 4 500 år sedan upptäckte hur en larv spann en tunn tråd omkring sig till skydd.

  ”Det vore säkert väldigt skönt att själv svepa in sig i tråd av liknande slag” lär kejsarinnan ha tänkt. Hon beordrade sina hovdamer att försöka lösgöra dessa trådar och väva till ett tyg. På grund av sin upptäckt blev denna kejsarinna upphöjd till gudinna och än idag finns hon med i silkesodlarnas böner om god skörd!

  Sidentyget har flera olika goda egenskaper. Till exempel är det väldigt slitstarkt och har en fantastisk förmåga att värma.

  Det finns många olika sorters siden, de vanligaste som vi använder oss av är Mullbärssiden och Tussasiden:


  Kokonger av siden

  Mullbärssiden
  Mullbärssiden är den typ av siden som odlas i Kina och som de allra flesta sidentyger är gjorda av, en liten vit kokong.

  Mullbärsträden blir föda för fjärilens larver. När larverna ätit färdigt av mullbärsbladen börjar dom spinna in sig i en kokong av tunn tråd som kan bli 2-4 kilometer lång som sedan utvinns vid fortsatt beredning.

  Tussasiden
  Tussasiden kommer från Tussah-fjärlien som lever vilt i både Kina och Indien. Tussah kokongen är större och mörkare i färgen. Materialet blir lite strävare än Mullbärssiden och färgen kan variera från ljust gyllenbeige till mörkare brunt beroende på vilket träds blad larven har levt av. Tussasiden kallas ofta vildsiden eftersom larverna lever vilt i naturen.

 • Fakta om Bambu
  Bambu är ett snabbväxande material som kommer från naturen. Materialet är supermjukt mot huden och har dessutom en naturlig andasfunktion som hjälper dig att hålla rätt temperatur! Bambu torkar upp till 3 gånger så snabbt som till exempel bomull och råmaterialet har antibakteriella egenskaper!

Tvättråd

 • Sidenplagg

  Grundregeln när det gäller siden är att tvätta plaggen/sängkläderna så sällan som möjligt, vädra hellre istället vid behov. När du tvättar, följ dessa rekommendationer:

  Vi rekommenderar handtvättprogram i max 30 grader. Det går bra att tvätta artiklarna i tvättmaskin på handtvättprogram/sidentvätt eller liknande beroende på vilket val som finns på din tvättmaskin. Dock alltid max 30 grader.

  Tvätta alltid separat eller med plagg i liknande färger.

  Använd skonsamt enzymfritt tvättmedel som till exempel Almgrens tvättvål, Skona, eller liknande. Använd aldrig sköljmedel.

  Efter tvätt låter du plaggen/sängkläderna dropptorka, de ska aldrig torktumlas. Siden torkar mycket snabbt.

  Plaggen tål att strykas, men börja på låg värme.
 • Sidenlakan

  Grundregeln när det gäller siden är att tvätta sängkläderna så sällan som möjligt, vädra hellre istället vid behov. När du tvättar, följ dessa rekommendationer:

  När du tvättar sängkläder rekommenderar vi handtvätt i max 30 grader. Det går bra att tvätta artiklarna i tvättmaskin på handtvättprogram/sidentvätt eller liknande beroende på vilket val som finns på din tvättmaskin. Dock alltid max 30 grader.

  Tvätta alltid separat eller med plagg i liknande färger.

  Använd skonsamt enzymfritt tvättmedel som till exempel Almgrens tvättvål, Skona, eller liknande. Använd aldrig sköljmedel.

  Efter tvätt låter du sängkläderna dropptorka, de ska aldrig torktumlas. Siden torkar mycket snabbt.

  Sängkläderna tål att strykas, men börja på låg värme.
 • Sidentäcken

  Våra silkevaddstäcken och kuddar tvättas inte som övriga sidenplagg. Silkevaddstäcken och kuddar ska bara vädras men vid behov av tvätt rekommenderas enligt nedan:

  I första hand - Handtvätt
  Om täcket eller kudden får en fläck eller spills på - tvätta fläcken för hand med enzymfritt tvättmedel eller mild tvål. Torka liggande.

  I andra hand - Kemtvätt
  Vänd dig till din närmaste kemtvätt och rådgör. Var nog med att säga att det är ett Silkestäcke som måste tvättas mycket varsamt.

  Vi rekommenderar först och främst att du tvättar bort fläcken för hand, gärna direkt efter det att fläcken har uppstått.

 • Bambuplagg
  Tvättråden beträffande bambuplagg varierar lite mellan olika plagg och artiklar, men oftast mellan 40-60 grader.

  Alla artiklar tillverkade av bambu går att tvätta i minst 40 grader, många upp till 60 grader.

  Läs därför alltid på tvättrådsetiketten på plagget/artikeln innan tvätt så håller ditt plagg längre.
 • Bambulakan
  Sängkläder av bambu kan tvättas i 40 grader, hängtorkas, ej torktumlas.

  Använd helst enzymfritt tvättmedel och tvätta endast med liknande färger.

  När du tvättar dessa lakan blir de relativt tunga och ”oformliga”, men när de hängt och torkat en stund torkar de snabbt och återfår då formen.

  Det går fint att stryka bambulakan, börja på lite lägre värme.

Kontakta oss

 • Mail
  info@sleepinsilk.se 
 • Telefon
  Du når oss på vår kundtjänst 010-490 27 00

  Öppet vardagar 08.00-17.00
 • Chatt
  På startsidan har vi en chatt-funktion. Skicka iväg en fråga så återkommer vi inom kort. Om vi inte svarar direkt kommer vi att återkomma på din mail om du uppger den.