Hållbarhet

Hållbarhet och långsiktighet är viktigt för oss på Sleep in Silk eftersom ditt sidenplagg ska föja dig i många år!

Goda egenskaper
Siden har många fina egenskaper. Förutom dess vackra glans och sköna känsla har det naturligt temperaturreglerande egenskaper. Man kan säga att siden är naturens eget funktionsmaterial. Ett material som hjälper kroppen att hålla rätt temperatur. Det innebär att du kan bära ditt sidenplagg året runt. På sommaren när det är varmt svalkar det och på vintern när det är kallt värmer det. Bra och praktisk att inte behöva många olika plagg.

Inte modekänsligt
De flesta av våra färger är neutrala och inte så modekänsliga. Detta gör att ditt sidenplagg aldrig går ur tiden eller blir omodernt. Bra för plånboken och vår miljö!

Naturligt material
Sidenmaterialet kommer från naturen, ett rent naturmaterial, och jämfört med till exempel bomull går det åt mycket lite vatten då det blir tyg – ett bra och hållbart alternativ för vår miljö med andra ord jämfört med många andra materiel.

Håller i generationer
Ett sidenplagg håller i generationer om du tvättar och vårdar det rätt. Sidenplagget ska aldrig tvättas mer än 30 grader och det ska tvättas med enzymfria tvättmedel som sliter så lite som möjligt på fibrerna. Följer du tvättråden håller ditt sidenplagg i generationer!

Läs mer om våra tvättråd här!

Vårdar du ditt sidenplagg håller det i generationer!

 

Miljö i fokus!

Förutom att själva sidenmaterialet är ett relativt bra val för vår miljö jobbar vi på olika sätt för att göra så lite avtryck på vår miljö som möjligt:

Solenergi
Vi har kontor och lager i Sverige. Vi är självförsörjande på el med hjälp av våra solceller på taket!

Frakt
Vi väljer sjöfrakt eller tågfrakt som alternativ när vi importerar vårt siden 

Certifieringar
Våra produkter är OEKO-tex certifierade och vi använder inga giftiga ämnen eller liknanade vid infärgningar. Ett krav på våra leverantörer i utlandet är att de följer BSCI som är en standard för god arbetsmiljö och socialt ansvarstagande.