Tvättråd siden

Sköter du dina silkesprodukter på rätt sätt varar de en livstid...

Siden
bör behandlas som ylle. Reseprodukterna kan tvättas i maskin 30 grader, låt dropptorka, ej centrifugering, tål att strykas. Siden torkar dock mycket snabbt.

 

Tänk på att tvätta separat på grund av överskottsfärg.

 

På kläderna rekommenderar vi kemtvätt med undantag för våra sidentoppar som går utmärkt att tvätta i handfatet.

Silkevaddtäcket
skall bara vädras men vid behov av tvätt  rekommenderas enligt nedan:

I första hand - handtvätt
Om täcket eller kudden får en fläck eller spills på - tvätta fläcken för hand med enzymfritt tvättmedel eller mild tvål. Torka liggande.

I andra hand - Kemtvätt
Vänd dig till din närmaste kemtvätt och rådgör. Var nog med att säga att det är ett silkestäcke och måste tvättas mycket  varsamt.

Vi rekommenderar först och främst att du tvättar bort fläcken för hand, gärna direkt efter det att fläcken har uppstått.


Handduken i microfleece kan tvättas i maskin 60 grader.

Siden bör tvättas separat med liknande färger. Man får ej blötlägga siden då kan tyget bli flammigt eller tappa färgen. Beträffande tvättmedel använd gärna ett enzymfritt sådant.

Behandlar man siden på rätt sätt så håller det år efter år.

Bambuprodukterna

Tvättråden beträffande bambu varierar väldigt mycket. Min leverantör rekommenderar dock 30 grader, ingen centrifugering för bästa och längsta hållbarhet. Det finns dock många som anser att man kan tvätta i 60 grader. Jag personligen tycker att 40 grader fungerar utmärkt. Men det är svårt att ge råd då det varierar så mycket.