Tvättråd

Tvättråd
Det går givetvis utmärkt att tvätta både sidenplagg och bambuplagg utan problem. Vad gäller sidenplaggen är det viktigt att man hanterar dessa varsamt vid tvätt. Sköter du plaggen rätt håller de i en livstid. Läs därför igenom instruktionerna nedan noga innan du tvättar dina plagg!

Sidenplagg och sängkläder i siden
Grundregeln när det gäller siden är att tvätta plaggen/sängkläderna så sällan som möjligt, vädra hellre istället vid behov. När du tvättar, följ dessa rekommendationer:

 • När du tvättar sidenplagg/sängkläder rekommenderar vi handtvätt i max 30 grader. Det går bra att tvätta artiklarna i tvättmaskin på handtvättprogram/sidentvätt eller liknande beroende på vilket val som finns på din tvättmaskin. Dock alltid max 30 grader.
 • Tvätta alltid separat eller med plagg i liknande färger.
 • Använd skonsamt enzymfritt tvättmedel som till exempel Washologi, Skona, eller liknande. Använd aldrig sköljmedel om det inte är skonsamt likt Washologi.
 • Efter tvätt låter du plaggen/sängkläderna dropptorka, de ska aldrig torktumlas. Siden torkar mycket snabbt.
 • Plaggen och sängkläderna tål att strykas, men börja på låg värme.

Silkevaddstäcken
Våra silkevaddstäcken och kuddar tvättas inte som övriga sidenplagg. Silkevaddstäcken och kuddar ska bara vädras men vid behov av tvätt rekommenderas enligt nedan:

 • I första hand - Handtvätt
  Om täcket eller kudden får en fläck eller spills på - tvätta fläcken för hand med enzymfritt tvättmedel eller mild tvål. Torka liggande.
 • I andra hand - Kemtvätt
  Vänd dig till din närmaste kemtvätt och rådgör. Var nog med att säga att det är ett Silkestäcke som måste tvättas mycket varsamt.

Vi rekommenderar först och främst att du tvättar bort fläcken för hand, gärna direkt efter det att fläcken har uppstått.


Bambuprodukter
Tvättråden beträffande bambu varierar mellan olika plagg och artiklar. Alla artiklar tillverkade av bambu går att tvätta i minst 40 grader, många upp till 60 grader. Läs därför alltid på tvättrådsetiketten på plagget/artikeln innan tvätt så håller ditt plagg längre.